Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Někde jsem četl, že "horizont, kdy dostihneme Německo" je již opravdu velmi blízko!! Ovšem zásadní problém spočívá v tom, že ve skutečnosti Horizont je pomyslná čára na obzoru, která se od nás vzdaluje stejnou rychlostí, jakou se k ní přibližujeme. ;-(

0 0
možnosti
Foto

No a sk predbehlo nielen Nemecko ale aj Česko, Ste vždy o krok pred nami.

0 0
možnosti
JL

Ano dostihneme tezko, pretezko. Verim, ze jednou z hlavnich pricin je striktni cetralizmus ceske republiky. Nemecko i Rakousko si zachovaly statni zrizeni zemske, zemske samospravy a zemska prava legislativni. To umoznuje ekonomicke iniciativy i na nejnizsi urovni. To bylo slibeno usnesenim c.190/1990 " O obnove moravskoslezke samospravy". Misto toho obnovil-recykloval Zeman v r. 1998 kraje zavedene Gottwaldem v r. 1949 podle sovetskeho vzoru. Tedy vse pod kontolou z jednoho centra. Kazda, kazdicka lokalni iniciativa musi byt takto schvalena centrem a to brzdi, ne li primo znemoznuje "priblizeni hospodarske urovni nemecke"! Bata by nikdy nedosahl urovne svetoveho podnikatele kdyby se musel doprosovat o schvaleni kazdicke iniciativy ,v prazskem centru! Nazorne jsme to mohli videt u sousedu, pred sjednocenim Nemecka. Zapadni rizeno v kazde spolkove zemi svymi "land regierung" a to vychodni rizene centralne. Srovnani mluvi za vse!

3 0
možnosti
PK

U NSR rozhodoval především systém - Sozialmarktwirtschaft, vhodnost zemského řízení je dán velikostí, SRN má 8x více obyvatel. A taky německé charaktreristiky - Fleiss, Ordnung. Bojím se, že jak jde čas a migrace, budou tyto pozitivní vlastnosti klesat.

0 0
možnosti
JS

J48a72n 30S17t28i83f55t42e13r

13. 10. 2022 17:46

Má to ale háček. Německá vláda zatím neřekla, kde ty peníze vezme. V kase nejsou a dluh jejich finanční ministr nechce dovolit. Asi bude muset, ale to zase nabudí inflaci. Přijde mi, že lidé nechápou, že se prostě budeme mít hůř, protože jsme peníze, které snad vyděláme zítra, projedli už včera.

2 0
možnosti
PK

Potřebujete čas aby se ekonomika adaptovala na novou situaci, někdo to dokáže, někdo ne. Každý má jiné podmínky (možnost inovací, zdražení výstupů apod.). Hodit tzv. velké přes palubu - to snad nemyslí v Bruselu vážně. Solidní ekonomové se akorát přou zda forma pomoci má být jen vratná, přes úvěry, resp. dotační formou.

0 0
možnosti
JD

Jasná karma, vláda nepracuje dobře.R^

2 0
možnosti
Foto

Kdežto opozice pracuje na 300%! ;-D

3 0
možnosti
  • Počet článků 8
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 356x
Dvě desetiletí se pohybuji v podnikatelském prostředí, zakládal jsem poradenskou skupinu PKF Apogeo. Od roku 2021 jsem předsedou představenstva Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR. Prakticky denně se setkávám s informacemi, které si zaslouží komentář. Většinou se o něj podělím jen se svými nejbližšími spolupracovníky. Někdy to ale nestačí.

Seznam rubrik